20181114 bancontactautomaat graffiti vuil vandalisme smerige stad tags verloedering cash geld bankautomaat

| Bankautomaten worden een schaars goed in Brussel (archiefbeeld).

Laatste bankautomaat in Heembeek verdwijnt

TDN
© BRUZZ
06/11/2019

Op het grondgebied van Neder-Over-Heembeek is nog slechts één bankautomaat. Maar ook die zal op het einde van het jaar verdwijnen. Het schepencollege voert gesprekken met verschillende banken om toch een automaat in de buurt te houden.

Dat schrijft de krant La Capitale woensdag.

Belfius zal eind 2019 het laatste agentschap in Heembeek waar bewoners nog geld kunnen afhalen, sluiten. In een jaar tijd zijn er drie bankautomaten verdwenen in de deelgemeente van Brussel-Stad. En dat baart de buurtbewoners zorgen.

"Straks moet iemand van de Beukenootjesstraat zich naar de De Wandstraat verplaatsen om geld af te halen. Ouderen en mensen met een fysieke beperking zijn daar vooral de dupe van", aldus gemeenteraadslid Anas Ben Abdelmoumen (PS) maandag.

Oplossing in de maak

Vooral het gebrek aan economische activiteit in de omgeving noopt de banken om er een voor een hun filialen te sluiten. Schepen van Economische Zaken Fabien Maingain (Défi) hoopt om minstens één bankautomaat in de wijk te houden.

"Het schepencollege kan een ruimte of een publieke muur beschikbaar stellen om er een verdeler te plaatsen. We voeren momenteel gesprekken met Febelfin, Belfius en Beobank om een oplossing te zoeken", aldus Maingain.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Neder-Over-Heembeek , Samenleving , bankautomaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni