Leefmilieu Brussel leende tuinmateriaal uit aan personeel

© PhotoNews
| Fremault legde de uitleenpraktijken wel meteen aan banden (archiefbeeld)

Tot voor kort stond Leefmilieu Brussel toe dat haar medewerkers tuingereedschap konden lenen voor privédoeleinden. Dat blijkt uit een antwoord van minister Céline Fremault (CDH) op een parlementaire vraag van Els Ampe (Open VLD).

Het personeel van Leefmilieu Brussel kon allerhande tuingereedschap, zoals grasmaaiers of snoeischaren, probleemloos meenemen uit de opslagruimtes van Leefmilieu Brussel. Daarvoor werd een invulformulier ter beschikking gesteld.

Werknemers moesten hun overste op erewoord verklaren dat ze het materiaal niet voor commerciële doeleinden zouden gebruiken. Bovendien beloofden ze om het tuingerief tijdig en in dezelfde toestand terug te brengen naar het depot.

Fremault was naar eigen zeggen niet op de hoogte en legde haar oor te luister bij Leefmilieu Brussel. Daar bevestigde men haar dat het tuinmateriaal werd uitgeleend. Fremault liet de uitleenpraktijk daarop stopzetten.

Leefmilieu Brussel voerde ook een intern onderzoek uit. Volgens de minister werd het materiaal niet misbruikt en enkel voor privédoeleinden aangewend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?