De middelbare school van het Sint-Jan Berchmanscollege

| De middelbare school van het Sint-Jan Berchmanscollege.

Leerling Sint-Jan Berchmanscollege besmet met coronavirus

ADD
© BRUZZ
05/03/2020
Updated: 05/03/2020 15.14u

Een van de acht officieel besmette Brusselaars is een leerling van de middelbare school Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Hij is zo de eerste Brusselse leerling die officieel besmet raakte. Dat verneemt BRUZZ uit goede bron en wordt bevestigd door de directie van de school.

De leerling kwam afgelopen weekend terug van een vakantie in Noord-Italië, en ging maandag gewoon naar school. Op dinsdag begon de leerling symptomen te vertonen, en werd het virus officieel vastgesteld.

"De school neemt de nodige, preventieve maatregelen," zegt schooldirectrice Anne-Sophie De Decker aan BRUZZ. "Handen wassen en andere voorzorgsmaatregelen zijn van toepassing, maar de school gaat niet dicht," aldus De Decker.

"Van zodra symptomen opduiken bij leerlingen of het schoolpersoneel, worden de personen in kwestie naar huis gestuurd."

Eerder raakte al bekend dat een ouder van twee leerlingen van de basisschool van het Koninklijk Atheneum in Etterbeek besmet raakte met het coronavirus, na een reis in het noorden van Italië. De kinderen zelf blijken niet besmet, maar ze moeten uit voorzorg wel de rest van de week thuis blijven. Ook daar is er op dit moment geen sprake van een sluiting van de school.

Ook in de Financietoren aan de Kruidtuin blijkt een medewerker van de FOD Financiën besmet te zijn geraakt. Dat wordt bevestigd door de FOD Financiën. De medewerker is inmiddels thuis. Of de persoon in kwestie ook in Brussel woont, kan de FOD Financiën niet zeggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronavirus , Sint-Jan Berchmanscollege

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni