Het Sint-Pietersziekenhuis aan de Waterloolaan.

Opnieuw twee Brusselaars besmet met coronavirus

ADD
© BRUZZ
05/03/2020
Updated: 05/03/2020 15.46u

Opnieuw zijn twee Brusselaars besmet met het coronavirus. Zestien nieuwe patiënten zijn vastgesteld in Vlaanderen, en negen in Wallonië. Dat maakte FOD Volksgezondheid zopas bekend. Het aantal gekende besmettingen in ons land staat intussen op vijftig. In Brussel gaat het om 8 patiënten.

De 8 coronapatiënten uit Brussel verkeren volgens dokter Romain Mahieu, die zich namens de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie bezighoudt met de bestrijding van het nieuwe virus, in goede gezondheid. De patiënten worden nauwlettend opgevolgd en mogen tot een week na het verdwijnen van de symptomen met niemand anders in contact komen. Allemaal waren zij recent op vakantie geweest in Noord-Italië.

Mahieu gaf zijn update van de Brusselse situatie in een speciaal bijeengeroepen commissie voor de gezondheid en bijstand aan personen in het Brussels Parlement.

Financietoren

Onder de Brussels patiënten zijn onder meer een leerling van het Sint-Jan Berchmanscollege en een ouder van twee leerlingen van de basisschool van het Koninklijk Atheneum van Etterbeek. De kinderen zelf blijken niet besmet, maar ze moeten uit voorzorg wel de rest van de week thuis blijven. Beide scholen zullen voorlopig open blijven.

Ook in de Financietoren aan de Kruidtuin blijkt een medewerker van de FOD Financiën besmet te zijn geraakt. Dat wordt bevestigd door de FOD Financiën. De medewerker is inmiddels thuis. Of de persoon in kwestie ook in Brussel woont, kan de FOD Financiën niet zeggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni