Taskforce bekijkt mogelijke economische steunmaatregelen omtrent corona

GR
© BRUZZ - Belga
04/03/2020
Ook in:
en nl

Het Brussels gewest stelt voorlopig nog geen steunmaatregelen in om de sector die economische verliezen lijden door het coronavirus te ondersteunen. De situatie wordt sector per sector van nabij opgevolgd, benadrukten Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek Barbara Trachte (Ecolo) woensdag op een persconferentie.

De Brusselse regeringsleden zaten woensdag een eerste keer samen met de betrokken administraties en visit.brussels om hun licht te laten schijnen op de economische impact van het coronavirus. Woensdagavond volgt nog een vergadering met de Economische en Sociale Raad van het Brussels Gewest.

"Het is nog te vroeg om maatregelen aan te kondigen, maar dat betekent niet dat we niet voorbereid zijn", stelt minister-president Vervoort. "We zijn indien nodig klaar om middelen vrij te maken om de Brusselse economie te ondersteunen. Dat geldt voor ons als een nodige investering om de machine opnieuw aan te zwengelen."

Taskforce

De situatie wordt op regelmatige basis en sector per sector opgevolgd. Daarvoor werd er een taskforce opgericht die de informatie en de impact op de ondernemingen zal monitoren. Voor conclusies is het evenwel nog te vroeg. Afgelopen weekend werd wel al bekend dat de hotelsector al 10 miljoen euro misliep door annuleringen, zowel binnen het zakelijk als vrijetijdstoerisme.

"De toerismesector zorgt voor de meest zichtbare feedback, maar we blijven het sector per sector onderzoeken. Bij sommigen is de impact meteen voelbaar, maar bij andere volgt die misschien later", zegt staatssecretaris Trachte.

Bedrijven en ondernemingen die vragen hebben over de impact van het coronavirus kunnen intussen terecht op het gratis nummer 1819 en de website www.1819.brussels.

Barbara Trachte_corona_economische steun

| Staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) tijdens de persconferentie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni