Leerlingen maken voedselpakketten bij sociale kruidenier Sint-Agatha-Berchem

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 18 december 2019

Een twintigtal leerlingen van basisschool Zavelberg brengt een bezoek aan het OCMW van Sint-Agatha-Berchem. Ze helpen er voedselpakketten samenstellen en brengen een stuk speelgoed mee dat ze zelf niet meer gebruiken.

Net als alle vorige jaren pakt de sociale kruidenierszaak deze periode uit met speciale producten voor haar klanten. Zo kunnen ook zij een feestmenu samenstellen voor een zacht prijsje.

"De leerlingen brengen een bezoek aan de winkel die er beslist heel anders uitziet dan de warenhuizen die ze kennen," vertelt Sébastien Van Daele, coördinator Duurzame voeding bij het OCMW. "Ze gaan ons ook een handje helpen bij het samenstellen van de voedselpakketten die we een keer per week verdelen." De actie moet kinderen bewust maken van de problematiek.

Alle leerlingen brengen bovendien een speeltje mee dat ze zelf niet langer gebruiken. Dat geven ze cadeau aan de kinderen van de mensen die gebruik maken van de voedselhulp van het OCMW.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?