| Nicky is momenteel in verwachting en kan daardoor tijdelijk niet meelopen.

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep die kansengroepen samenbrengt. BRUZZ steunt ze met Brussel Helpt en maakt kennis met de Gazellen. Vandaag: Nicky, de 33-jarige loopcoach voor de vrouwengroep.

“Ik kom uit het verre Limburg en wilde mijn netwerk in Brussel wat uitbreiden. Ik kende hier namelijk niet zoveel mensen toen ik hier kwam wonen. Dan zag ik toevallig een oproep van Les Gazelles, ze zochten vrijwilligers. Ik heb me aangemeld en mocht die vrijdag al starten als loopcoach bij de vrouwen.

Ik leer veel bij van de lopers. Die diversiteit en mix van mensen is een echte rijkdom. Ik vind het ook fijn om samen te integreren in Brussel. Stel je voor, ik, een Belgische, vind dat al moeilijk, hoe zou het dan zijn als je de taal en het land niet kent?

Nu ik zwanger ben, kan ik niet lopen. Maar ik houd contact met de groep. Zo supporter ik voor onze lopers tijdens de Park Miles. Na mijn bevalling kan ik hopelijk weer snel aan de slag als coach”

Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op de website van Brussel Helpt

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel Helpt 2017 , Les Gazelles de Bruxelles , loopgroep , goed doel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni