Lichaam aangetroffen in kanaal in Molenbeek

© LV

De hulpdiensten hebben zondag een levenloos lichaam uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald, ter hoogte van de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Dat meldt Sudpresse en het nieuws is bevestigd door woordvoerder Johan Berckmans van de politiezone Brussel West. De identiteit van het slachtoffer is onbekend.

Omstreeks 17.45 uur kwam de oproep binnen dat er in het kanaal een lichaam dreef. Het bevond zich onder de brug die de Gentsesteenweg met het Brusselse stadscentrum verbindt. De brandweer kwam ter plaatse en kon het lichaam uit het water halen.

Het slachtoffer is een man van ongeveer 30 jaar oud en van Afrikaanse origine. Hij had geen papieren bij zich en kon dus niet geïdentificeerd worden. De lokale politie heeft de andere politiezones gecontacteerd om te achterhalen of zijn beschrijving overeenkomt met die van een persoon die als vermist is opgegeven.

De politie kan nog niet zeggen of het om een verdacht overlijden gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?