| Natacha de Crombrugghe

Lichaam Natacha de Crombrugghe gevonden in Peru

© Belga
07/10/2022

De resten die 15 dagen geleden werden aangetroffen in een canyon in de Andes in Peru zijn wel degelijk die van de vermiste 28-jarige Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe. Dat meldt het Peruaanse parket donderdag. De ouders van de vrouw bevestigen het nieuws in een kort persbericht.

"Het provinciaal parket (...) heeft bevestigd dat de skeletresten die in de bedding van de Colca-rivier, in Huambo (regio Arequipa, zuidoost Peru) zijn gevonden, toebehoren aan de Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe", aldus het Peruaanse openbaar ministerie in een verklaring.

Het lichaam, dat op 21 september werd gevonden, werd geïdentificeerd "dankzij een DNA-test op de familieleden van het slachtoffer", aldus het openbaar ministerie, zonder de doodsoorzaak te specificeren.

De ouders van de vrouw bevestigen dat donderdagnacht in een korte mededeling. "We hebben net de resultaten van de DNA-tests ontvangen en het gaat om onze dochter", zeggen ze. "De politie onderzoekt nog steeds of Natacha per ongeluk in de rivier is gevallen tijdens een trekking in de Colca Canyon op 24 januari of dat het om moord gaat. Meer weten we op dit moment niet."

Het stoffelijk overschot, een schedel en een volledig skelet, werden eind september aangetroffen in de regio waar de Belgische toeriste verdween. De resten werden overgebracht naar de stad Arequipa voor verder onderzoek en blijken nu dus wel degelijk die van de Crombrugghe te zijn.

De 28-jarige vrouw uit Linkebeek verdween op 24 januari toen ze vanuit een hostel in het dorpje Cabanaconde alleen vertrokken zou zijn voor een trektocht door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van het land.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni