Lichtgewonde na contact met verdacht postpakket in Sint-Joost-ten-Node

© Google Streetview
Updated: 03-05-2019 - 07:19

In het postkantoor in Sint-Joost-ten-Node is donderdag één persoon lichtgewond geraakt toen een verdachte vloeistof uit een postpakket begon te lekken. Het postkantoor is ontruimd.

De Brusselse brandweer werd omstreeks 10.30 uur opgeroepen naar het postkantoor in de Willemsstraat omdat er een corrosieve vloeistof lekte uit een postpakket. Op de vloer begon de vloeistof te schuimen. Het ging om een bijtend product dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld velgen proper te krijgen.

Eén persoon had die vloeistof op zich gekregen en vertoonde een irritatie aan de huid. Het lichtgewonde slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, bevestigt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Het postkantoor werd ontruimd en de HAZMAT-inspectie kwam ter plekke. Die brandweereenheid, gespecialiseerd in gevaarlijke verpakte goederen, stopte het pakket in een hermetisch afgesloten vat voor verder onderzoek. De bewoners van de flat boven het postkantoor moesten niet geëvacueerd worden.

Update: meer informatie over de inhoud van het verdachte pakket na onderzoek van de Civiele Bescherming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?