Dokters en verplegend personeel verzorgen zwaar zieke patiënten met Covid-19 in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht

| Verplegend personeel in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht (archief)

Lijst van Brusselse vrijwilligers op twee dagen verdrievoudigd

© Belga
29/10/2020

De oproep van de Brusselse welzijnsinstelling Iriscare naar vrijwilligers die in de woonzorgcentra, rusthuizen en vooral de ziekenhuizen kunnen bijspringen, werpt vruchten af. Tussen maandag en woensdag was er een verdrievoudiging van het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld.

Op maandag waren er 90 inschrijvingen, maar sinds de oproep die gelanceerd werd kwamen er daar meer dan 220 bij. "Alleen woensdag al schreven 139 mensen zich op één dag in. Iedereen heeft de laatste tijd schrik van exponentiële curves, maar deze zien we wel graag exponentieel stijgen", vertelt Sven Heyndrickx, woordvoerder van Iriscare.

De hoop is dat de stijging van het aantal aanmeldingen zich voortzet, zodat er tegen het eind van de week al een 500-tal vrijwilligers beschikbaar zijn. Een eerste blik op de lijst toont bovendien dat de profielen van de mensen die zich aanmelden vrij uiteenlopend zijn.

Interimbureau

"Er zijn redelijk wat studenten geneeskunde, verpleegkunde en psychologie, maar ook studenten boekhouding of rechten. Dan zijn er ook nog mensen die niet noodzakelijk hun diploma aangeven. We vragen om hier zo duidelijk mogelijk te zijn, want dat vergemakkelijkt de selectie", benadrukt Heyndrickx.

Iriscare speelt net zoals in de eerste golf de rol van "interimbureau" en zorgt voor een open lijst van vrijwilligers die ze zo gedetailleerd mogelijk maken. Wie nood heeft aan versterking kan via Iriscare kijken of er interessante profielen in hun lijst staan en kunnen ze deze personen contacteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , vrijwilligers Iriscare

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni