| De berkenkathedraal van het Zoniënwoud is opgenomen in De Groene Wandeling (archiefbeeld).

'Maak een gebruiksvriendelijke app voor De Groene Wandeling'

TDN
© BRUZZ
05/11/2018
Updated: 06/11/2018 12.14u

De Groene Wandeling leidt wandelaars en fietsers sinds 2008 langs de meest groene zones van Brussel. Maar volgens MR-parlementslid Anne-Charlotte d'Ursel wordt het volledige potentieel van het traject nog niet benut. "De papieren gids is weinig praktisch. Daar kan een mobiele applicatie een mouw aan passen."

In De Groene Wandeling is ruim 60 kilometer fiets- en wandelpad langs de bossen, parken, kerkhoven en waterpartijen rond Brussel opgenomen. Heel wat praktische informatie werd gebundeld in een gids, die sinds 2013 beschikbaar is.

"Dat document staat boordevol interessante weetjes, praktische tips en historische info. Maar om zich op te oriënteren, is het boekje allesbehalve gebruiksvriendelijk voor fietsers en wandelaars", betreurt d'Ursel, behalve parlementslid ook gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe.

App en betere wegaanduiding

Zij lanceert in de krant La Capitale het idee om een gebruiksvriendelijke applicatie te laten ontwikkelen. De Groene Wandeling zou ook opgenomen kunnen worden als route in Google Maps of Citymapper, of gps-applicaties zoals Runtastic.

Ook zouden de wegaanduidingen wat duidelijker gemaakt kunnen worden, vindt d'Ursel. "Soms zijn de bordjes iets te discreet. Neem nu de passage langs het tramdepot in Vorst. Daar moet je heel hard zoeken naar een klein, onvindbaar pad."

'Geen prioriteit'

Bij Leefmilieu Brussel wordt wel nagedacht over een app voor de Groene Wandeling. "Zo'n handige kaart kan inderdaad het wandelen makkelijker maken", zegt een woordvoerder. "We zijn aan het bekijken om dat project te budgetteren, maar het is geen prioriteit."

De Groene Wandeling

De Groene Wandeling, dat is 65 kilometer fiets- en wandelpaden kronkelend tussen tal van parken en beschermde natuurzones. Onze man trok zijn fietstenue aan, kroop op zijn stalen ros en fietste u de 65 kilometer voor, mooi opgedeeld in 5 afleveringen en voorzien van tips en weetjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Milieu , De Groene Wandeling , De Groene Wandeling , Anne Charlotte d'Ursel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni