| Oekraïners in de rij voor het aanmeldcentrum.

Maandag ruim 700 Oekraïners geregistreerd bij aanmeldcentrum

JP
© BRUZZ
07/03/2022
Updated: 07/03/2022 20.20u

Het aanmeldcentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne, dat gevestigd is in het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis aan de Waterloolaan, werd druk bezocht op maandag. Aan het einde van de dag hebben 740 Oekraïners zich geregistreerd.

De RTBF heeft maandagmorgen de aanwezigheid kunnen waarnemen van 1.500 Oekraïners. Dat cijfer kan Fedasil noch het kabinet van Sammy Mahdi (CD&V) voorlopig bevestigen. Wel weet Dienst Vreemdelingenzaken dat aan het einde van de dag 740 Oekraïners zich hebben geregistreerd. Dat meldt de woordvoerder van de administratie aan BRUZZ.

Na de eerste registratie moeten de Oekraïners nog een tweede keer terugkomen voor het nemen van vingerafdrukken en om ook de digitale registratie in orde te maken. Vervolgens kunnen ze zich naar de gemeente begeven om een tijdelijke verblijfsvergunning af te halen van een jaar.

Op maandag registreerde DVZ meer Oekraïners dan in de dagen tevoren tezamen. Het aanmeldcentrum Jules Bordet opende afgelopen vrijdag de deuren. In het weekend heeft Dienst Vreemdelingenzaken 699 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd, van wie er 247 via Fedasil onderdak hebben gevraagd en gekregen.

Meer dan 1,5 miljoen mensen zijn het land ontvlucht sinds de inval van Rusland, naar de buurlanden van Oekraïne of naar West-Europa.

rij_2.jpg

| Meerdere honderden mensen staan te wachten voor het aanmeldcentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Jules Bordet , jules bordet instituut , Oekraïne , oorlog oekraïne , opvang Oekraïners , vluchtelingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni