Maatregel exclusieve hondenweide in Etterbeek na maand afgevoerd

© Google
| Square Leopoldsville werd square Marie Muilu Kiawanga

De maatregel om de hondenweide in Etterbeek enkel toegankelijk te maken voor inwoners van de gemeente, is na een maand weer afgevoerd. Nu kan iedereen de hond uitlaten op het Leopoldstadplein, mits reservatie. "Het was al vanaf het begin onze bedoeling om de hondenweide voor iedereen toegankelijk te maken", zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR).

Het pas gerenoveerde hondenpark op het Leopoldstadplein in Etterbeek deed eind juni de gemoederen hoog oplopen. Mensen die niet in Etterbeek wonen, mochten de hondenweide niet binnen met hun viervoeter. En buurtbewoners die op hun beurt uitkijken op het plein waren de blaffende honden laat in de avond zat.

Na herhaaldelijke klachten heeft burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf (MR), een compromis moeten vinden. Vanaf eind juni waren de viervoeters van de buurtbewoners enkel nog maar welkom van 7 uur tot 21.30 uur, na reservatie.

De maatregel om de hondenweide exclusief voor Etterbekenaars toegankelijk te maken, is na een maand alweer herroepen. “Dat was altijd al onze bedoeling”, zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR).

Iedereen is er dus welkom, maar het is wel nog verplicht om een tijdslot te reserveren om drukte te vermijden. Al meldt De Wolf dat het er al even niet meer druk is. “Het is al een tijdje kalm in de weide”, klinkt het.

Of het reservatiesysteem op termijn dan zou verdwijnen, is nog niet duidelijk. "Het is op dit ogenblik een efficiënte maatregel. Buurtbewoners stemmen op die manier beter op elkaar af", zegt De Wolf.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?