Madame Moustache en Jeux d'Hiver openen toch niet vannacht

© Ivan Put
| Madame Moustache

Vrijdag mag het nachtleven opnieuw open. Twee Brusselse nachtclubs, Madame Moustache en Jeux d'Hiver, hadden aangekondigd dat ze al in de nacht van donderdag op vrijdag zouden heropenen, maar komen daar nu op terug.

De coronabarometer staat vanaf vrijdag op oranje. Dat betekent onder meer dat nachtclubs opnieuw de deuren mogen openen, weliswaar met een maximale bezetting van zeventig procent. De meeste clubs gaan ook open op vrijdagavond, maar Jeux d'Hiver en Madame Moustache wilden al een nacht eerder openen. "Donderdag is gewoon algemeen gezien een van onze drukste avonden en technisch gezien is het na middernacht al de 18de", zei mede-eigenaar van Madame Moustache Philippe Fatien aan BRUZZ.

Beide clubs komen nu terug op de beslissing om een nacht eerder te heropenen. "Wij kregen het bericht van burgemeester Philippe Close dat we donderdag om middernacht nog niet mogen openen", laat Fatien weten. "Wij heropenen vrijdag om 10 uur 's avonds."

Closes woordvoerders zijn niet bereikbaar, maar wat vaststaat, is dat het koninklijk besluit dat de details van de heropening vastlegt, nog niet gepubliceerd is. Volgens Jeux d'Hiver zouden nachtclubs pas vanaf vrijdag om 5 uur 's ochtends mogen heropenen. De club heeft beslist om de heropening uit te stellen tot volgende week donderdag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?