Madame Moustache (archiefbeeld)

Madame Moustache heropent toch vannacht

KVDP
© BRUZZ
17/02/2022

Dansclub Madame Moustache opent vannacht om middernacht de deuren. De club was dat al van plan, maar verplaatste de heropening naar vrijdag, omdat het niet duidelijk was of het nachtleven al in de nacht van donderdag op vrijdag mag heropenen. "We moeten ons nu haasten om alles klaar te maken."

Eerder deze week kondigden twee nachtclubs, Madame Moustache en Jeux d'Hiver, aan dat ze al in de nacht van donderdag op vrijdag wilden heropenen. Een dag later kwamen ze daar op terug. "We hadden van burgemeester Philippe Close te horen gekregen dat de heropening pas vanaf vrijdag 18 februari om 5 uur 's ochtends mocht. Daarom hadden we besloten om pas vrijdag om 22 uur te heropenen", zegt mede-eigenaar van Madame Moustache Philippe Fatien.

Op vrijdag 18 februari gaan verschillende versoepelingen in, omdat we de coronabarometer dan op oranje zetten. Voor de horeca geldt geen verplicht sluitingsuur meer en het nachtleven mag open, maar vanaf hoe laat het Koninklijk Besluit dat zou toelaten was onduidelijk. Daar heeft het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vandaag duidelijkheid over geschept.

'Enige club in Brussel vannacht'

"Omdat de heropening toch al vannacht mag hebben we een crisisvergadering gehouden", zegt Fatien. Enkele uren voordat het KB van kracht gaat, heeft Madame Moustache beslist om dan toch vannacht te heropenen. Om middernacht gaan de deuren aan de Brandhoutkaai open.

"We zijn waarschijnlijk de enige club in Brussel waar je vannacht al kan komen dansen", aldus Fatien. "Het is wel ambetant dat de informatie zo vaak verandert. We moeten multitasken en ons haasten om alles klaar te maken." Bij Jeux d'Hiver verandert er niets. De heropening is daar gepland op 24 februari, volgende week donderdag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni