Man probeert frietketel met water te blussen en raakt verbrand

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer herinnert eraan dat je nooit water over een oververhitte frietketel mag gooien.

Een man uit Evere is met eerste- en tweedegraadsbrandwonden naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij een frietketel had proberen te blussen met een emmer water. Levensgevaarlijk, zegt de brandweer.

De brand ontstond zaterdagmiddag rond 14 uur, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het slachtoffer probeerde zijn oververhitte frietketel te blussen, maar dat liep volledig mis.

De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen en de man te helpen. De brandweer herinnert eraan dat je nooit water mag gooien over een oververhitte frietketel.

"Je moet eerst proberen de friteuse uit te schakelen. Nadien moet je hetzelfde doen met de afzuigkap, om vervolgens de zuurstoftoevoer af te snijden door het apparaat af te dekken met een licht vochtige doek. Natuurlijk moet je ook onmiddellijk de brandweer bellen," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?