Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel

| Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

Marc Noppen: 'Verplichte vaccinatie voor studenten is vanzelfsprekend'

KVDP
© BRUZZ
11/08/2021

Als het van de CEO van het UZ Brussel afhangt, worden alle VUB-studenten verplicht om zich te laten vaccineren. "Zorgstudenten zeker", aldus Noppen, die een verplichte vaccinatie voor studenten een evidente maatregel vindt.

Minstens de zorgstudenten zouden verplicht moeten worden om zich te laten vaccineren. Dat zegt Marc Noppen in een dubbelinterview met VUB-rector Caroline Pauwels in weekblad Knack. "Zij komen in contact met onze patiënten. Wij zijn wettelijk verplicht om onze patiënten en ons personeel maximaal te beschermen", zegt Noppen.

Daar is Pauwels het mee eens, maar of zo'n maatregel er ook komt, is nog niet duidelijk. "Maar wat met de anderen?", vraagt de VUB-rector zich af. "Wij hebben er al over vergaderd, want de besmettingen gebeuren nu vooral via jongeren. Bovendien functioneren wij in een Brusselse context met een relatief lage vaccinatiegraad."

No-brainer

Toch vindt Pauwels een verplichting niet vanzelfsprekend. "Want onze universiteit ontvangt héél veel studenten uit het buitenland en zonder dat wij een goed zicht hebben op hun toestand. Bovendien bestaat er een handel in valse vaccinatieattesten", aldus Pauwels.

Volgens Noppen is de verplichte vaccinatie van studenten een "no-brainer." Dat zou de terugkeer naar een normaal studentenleven vergemakkelijken. "Ik vond het zo treurig dat onze studenten vorig academiejaar geen campusleven hadden. Nauwelijks les in de aula, weinig ontmoetingen: de mooiste jaren van hun leven", zegt Noppen. "Dat zou nu makkelijk kunnen mits iedereen gevaccineerd is."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni