1432 MAROLLEN vossenmarkt1

| De Vossenmarkt.

Markt Vossenplein heropent 21 juni, antiekmarkt op de Zavel 13 juni

TRO
© BRUZZ
12/06/2020

De stad Brussel kondigt de heropening van de rommelmarkt op het Vossenplein en de antiekmarkt op de Zavel aan. De markt op het Vossenplein zal worden opgesplitst in verschillende kleinere markten.

De twee markten waren bij de laatste die nog moesten heropenen na de lockdown in Brussel. Vanwege de omvang van de rommelmarkt op het Vossenplein, bleek dat niet zo eenvoudig. De stad en de organisaties van de markten hebben nu toch een manier gevonden om de coronabeperkingen te kunnen handhaven op de markten.

"Dit is geweldig nieuws voor al deze handelaars die tijdens de exitfase vaak zijn vergeten, het herstel van deze twee markten zal bepalend zijn voor het economisch herstel van de wijken," zegt Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken in de Stad Brussel.

Opsplitsing

De rommelmarkt op het Vossenplein zal vanaf zondag 21 juni weer op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag worden georganiseerd. Tot die datum kunnen de handelaars volgens de gemeente het recht op hun overbruggingspremie behouden.

De stad Brussel kwam overeen met de hulpdiensten en de verkopers dat er op de verschillende openingsdagen deelmarkten van minder dan 50 kraampjes komen. Markten met meer dan 50 kramen zijn voorlopig niet toegestaan. De gemeente en Brussels Major Event stellen personeel beschikbaar om de praktische organisatie van die herindeling te ondersteunen.

De heropening van de antiekmarkt op de Zavel zal door de associatie van marktlieden zelf worden georganiseerd. De stad zal herstartkits ter beschikking stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , culture , Vossenplein , Grote Zavel , Zavel , antiekmarkt , Fabian Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni