Massa zet feestje na sluiting cafés gewoon verder op Heilig-Kruisplein

ADD
© BRUZZ
16/06/2020
Updated: 17/06/2020 07.11u

Op beelden die via sociale media circuleren is te zien hoe een pak feestvierders het Heilig-Kruisplein, vlak naast het Flageyplein, inpalmt. De massa moest dinsdag omstreeks 1u 's nachts de cafés verlaten, maar het feest ging gewoon door, naast café Belga. De politie moest tweemaal ter plaatse om de mensen te kalmeren. Vijf mensen werden opgepakt en twee agenten raakten gewond.

Om 1 uur 's nachts moeten alle cafés de deuren sluiten. Dat is een van de maatregelen die nog steeds van toepassing zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hoewel de maatregel op en rond het Flageyplein goed gevolgd werd door de uitbaters, bleek het moeilijker voor de feestgangers. Op beelden die via sociale media circuleren is te zien hoe tientallen mensen verderfeesten.

Splijtzwam

De eerste tussenkomst vond omstreeks 02.30uur plaats op het Heilig Kruisplein, vlakbij het Flageyplein. "De politie is tussengekomen, en heeft de mensen gevraagd om het Heilig-Kruisplein te verlaten," zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), veroordeelt het incident, maar heeft het weliswaar over een "complexe situatie", waarbij "een evenwicht gevonden moet worden tussen het respecteren van de veiligheidsmaatregelen, en voldoende ruimte overlaten om zich te kunnen uitleven."

Een klein uur later moest de politie opnieuw tussenkomen in dezelfde buurt, ditmaal aan de Generaal de Gaullelaan. Ook hier betrof het een groep mensen die het samenscholingsverbod niet naleefde. Bij die tussenkomst raakten twee agenten gewond en werden vijf personen opgepakt, één voor weerspannigheid en de andere vier voor verstoring van de openbare orde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , heropening cafés , coronamaatregelen

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni