Meer dan duizend pv’s voor geweld tegen politie

© PhotoNews

In 2018 hebben de zes Brusselse politiezones 1.036 pv's opgesteld voor geweld tegen politieagenten. Meer dan de helft van de gevallen vonden plaats in de politiezones Brussel Hoofdstad-Elsene en Zuid.

Alleen al in de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn er vorig jaar 353 pv's opgesteld voor geweld tegen de politie. “Waarvan 207 voor weerspannigheid, 86 voor smaad en 60 voor slagen en verwondingen”, verduidelijkt politiewoordvoerster Ilse Van de keere in La Capitale.

De verschillende gevallen van geweldpleging hebben voor in totaal 3.049 dagen werkonbekwaamheid gezorgd bij agenten van de Brusselse politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

In de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) werden er in 2018 255 pv’s voor geweld tegen de politie geregistreerd. Voor de politiezone West (Molenbeek, Jette, Koekelberg, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem) gaat het om 154 pv’s. “Het grootste deel daarvan heeft betrekking op geweld tegen agenten tijdens een interventie”, aldus woordvoerder Johan Berckmans.

Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost) telde 96 pv’s voor geweld tegen de politie. “Waarvan dertien gevallen van slagen en verwondingen, een laag aantal”, klinkt het daar.

In Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde gaat het om 90 geregistreerde gevallen van geweld tegen de politie, politiezone Montgomery telt er 88.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?