Meer dan tien nieuwe patiënten opgenomen in UZ Brussel

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

In het UZ Brussel in Jette zijn in de afgelopen 24 uur in totaal twaalf nieuwe patiënten opgenomen, terwijl er vijf het ziekenhuis konden verlaten. De opnamecijfers blijven stijgen in het Brusselse ziekenhuis.

Afgelopen week bleef het aantal COVID-19-patiënten schommelen rond de 35 tot 40, maar in de afgelopen 24 uur kwamen er meer dan tien patiënten bij, terwijl er een handvol mensen het ziekenhuis kon verlaten. Momenteel worden er in het UZ Brussel 46 COVID-19-patiënten verzorgd die een positieve PCR-test hebben afgelegd. Elf patiënten worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen, van wie negen patiënten invasief worden beademd.

Vrijdag besliste de FOD Volksgezondheid in overleg met de sector dat alle universitaire en algemene ziekenhuizen in ons land ten laatste op maandag 26 oktober klaar moeten zijn om over te schakelen naar fase 1B uit het spreidingsplan.

In fase 1B is de helft van de bedden op de afdelingen intensieve zorgen voorbehouden voor coronapatiënten. Bij het UZ Brussel schakelen ze tot dan over op een tussenfase 1B33. Daarbij is 33 procent van de capaciteit op de dienst intensieve zorgen voorbehouden voor COVID-19-patiënten. Voor het UZ Brussel zijn dit 12 bedden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?