| Bewoonster woonzorgcentrum Warlandis (archieffoto).

Meer nauwkeurige cijfers over Brusselse rusthuizen beschikbaar

© Belga
24/04/2023

Iriscare, de bicommunautaire instelling voor sociale bescherming in het Brussels Gewest, publiceert voortaan nauwkeurige gegevens over het Brusselse rusthuisaanbod en de bezettingsgraad van de rusthuizen. Dat gebeurt op het nieuwe statistiekenportaal op de website. Later volgen nog andere statistieken, zoals over de kinderbijslag, meldt Iriscare maandag.

De cijfers op de portaalsite geven een beter inzicht in de realiteit van het rusthuisaanbod in Brussel en de bezettingsgraad in de Brusselse rusthuizen.

Het statistiekenportaal biedt toegang tot een interactieve tool die het huidige geografische aanbod van erkende bedden of plaatsen in de rusthuissector weergeeft. Die gegevens worden weergegeven per ouderenvoorziening. Daarbij is het mogelijk een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten bedden of plaatsen: rusthuisbedden (ROB-bedden), rust- en verzorgingstehuisbedden (RVT-bedden) of plaatsen in centra voor dagverzorging (CDV-plaatsen). Het aanbod kan ook worden gefilterd per gemeente of rechtsvorm van de voorziening (privé, publiek of vzw).

Een ander deel van het portaal geeft de bezettingsgraad van de Brusselse rusthuizen weer. Die gegevens kunnen worden gefilterd op trimester, gemeente of rechtsvorm en per soort bed of plaats. Gebruikers van het portaal hebben ook toegang tot een historiek van de cijfers, zodat ze de evolutie van de bezettingsgraad kunnen volgen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni