'Meer verkeer in Lakensestraat door heraanleg centrale lanen'

© FM Brussel
24/05/2012
Bewoners van de buurt rond de Lakensestraat in het centrum van Brussel klagen over het sluipverkeer in hun straat. Volgens de buurtbewoners is dat het gevolg van de vermindering van het aantal rijstroken op de centrale lanen, zoals de Anspachlaan.

Een maand geleden werd het verkeer op de centrale lanen - Lemonnierlaan, Anspachlaan en Maxlaan - teruggedrongen. Het aantal rijstroken ging er op de meeste plaatsen van vier naar twee om voldoende ruimte vrij te maken voor geschilderde fietspaden.

Al bij al blijkt die ingreep een zegen voor fietsers en ook voor bewoners en voetgangers op die lanen. Alleen blijkt nu dat de parallelle as van de Lakensestraat beduidend meer verkeer te verwerken krijgt. Dat vernam FM Brussel.

"We hebben de verandering heel goed gevoeld", zegt buurtbewoonster Ellie aan de stadsradio. "Het was hier al vrij druk en er reden ook veel bussen. Maar nu zijn er veel meer echte opstoppingen. De hulpdiensten die hier passeren gebruiken ook vaker hun sirene om erdoor te raken. Dit is echt niet aangenaam."

Eenrichtingsstraat
"Een eenrichtingstraat, uitgezonderd voor bussen en hulpdiensten, zou een goeie oplossing zijn", meent Ellie. Binnen het wijkcontract voor de buurt was eerder al sprake van eenrichtingsverkeer maar dat voorstel strandde.

Ook de omliggende straten ondervinden hinder van het vele verkeer. Volgens verschillende handelaars is de situatie onhoudbaar, zeker in de ochtend- en avondspits. "Het is een schande", klinkt het. "We houden ons hart vast voor de maand september, dan zal het nog drukker zijn."

De bewoners klagen daarnaast ook over overdreven snelheid in de straat, vooral 's nachts. Dat fenomeen is wel al ouder dan de heraanleg van de centrale lanen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni