Oproep voor picknick op Anspachlaan krijgt gehoor

JCO
© brusselnieuws.be
24/05/2012
De oproep van filosoof Philippe Van Parijs om een picknick te organiseren op de Anspachlaan en zo te protesteren tegen het immobilisme van de Stad, verhit de gemoederen. Het ziet er ook naar uit dat het niet bij een retorische oproep blijft.

Van Parijs ergerde zich in een opiniestuk in Brussel Deze Week (zie link) purper aan de autodruk in de stad en vooral aan het jarenlange gebrek aan initiatief om daar iets aan te veranderen. Hij riep daarom op tot een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid: een picknick op de Anspachlaan "om beleefd aan de automobilisten uit te leggen dat het voor één keer niet aan hen is om de wet op te leggen".

De facebookgroep 'Avenue Picknik Laan' wil nu een en ander concreet maken. "Het is misschien voorbarig om nu zondag al met je picknickmand af te zakken", zegt oprichter Bram Dewolfs. "Bedoeling is dat we met deze groep onze krachten kunnen bundelen en de mensen op het juiste moment massaal te mobiliseren voor een ludieke actie."

De evenementpagina Picnic the streets roept dan weer op om verzamelen te blazen op 10 juni om 12 uur. Ook de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) sprong al op deze kar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni