Minister Dalle wil scholen niet meer sluiten bij tweede golf

© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

Een tweede golf of tweede lockdown moet anders worden aangepakt. Het kind moet daarbij vanaf dag één centraal staan. Dat zegt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) in De Zondag. De minister wil geen nieuwe sluiting van speelpleinen en scholen.

Bij een eventuele tweede golf mogen speelpleinen en skateparken niet opnieuw worden gesloten, vindt de minister. Ook scholen niet. "We houden die best open. De sluiting van de scholen heeft een enorme impact gehad op kinderen", aldus Dalle.

Nog in De Zondag bepleit Dalle een nieuw globaal plan om de overheidsfinanciën te saneren, zoals Jean-Luc Dehaene dat heeft uitgevoerd in de jaren negentig. "Er zullen heilige huisjes moeten sneuvelen. We gaan enerzijds moeten besparen, ook in de sociale zekerheid. Anderzijds gaan er nieuwe inkomsten moeten aangeboord worden. Dat is ook pijnlijk om te zeggen, maar het is nu eenmaal de realiteit".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?