Minister Geens in gebreke gesteld: 'Sommige cipiers wachten al zeven jaar op een broek'

Cipiers (archiefbeeld)

Het ACV stelt minister van Justitie Koen Geens (CCD&V) opnieuw in gebreke wegens het kledijtekort voor gevangenispersoneel. "Personeelsleden kopen nu zelf broeken of komen in jeans of korte broek werken", zegt Filip Dudal van het ACV.

Volgens het ACV sleept de achterstand bij de aankoop van kledij voor gevangenispersoneel al jaren aan. "Sommige personeelsleden wachten al zeven jaar op een nieuwe broek. Anderen kopen zelf broeken of komen in jeans of korte broek werken, maar dan riskeren ze een tuchtsanctie", zegt Filip Dudal van ACV Openbare Diensten. "Ze worden verplicht om een uniform te dragen, maar om budgettaire redenen wordt er geen nieuwe kledij besteld."

Het probleem geldt in alle gevangenissen in ons land. "En dit is niet het enige probleem", aldus Dudal. "Er zijn problemen met absenteïsme en verlofachterstand. Het kledijtekort maakt deel uit van een algemene malaise bij het gevangenispersoneel. Voor de minister is er maar een dossier belangrijk, en dat is de minimale dienstverlening die hij manu militari wil invoeren."

Dit is de derde keer dat het ACV minister Geens in gebreke stelt. De minister zelf wil niet reageren op de stappen van het ACV.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?