Vrouwengevangenis van Berkendael kampt met bedwantsen

Een bedwants.

In Vorst zijn bedwantsen gevonden in de vrouwengevangenis van Berkendael. Het gevangenisbestuur neemt ernstige voorzorgsmaatregelen en zal het hele gebouw desinfecteren.

Vermoedelijk zijn de bedwantsen het gebouw binnengekomen met een nieuwe gedetineerde, schrijft RTL Info. Veertig bedden zijn besmet, met zo'n 100 beestjes per cel.

Bedwantsen zijn kleine luizen die zich voeden met menselijk bloed. Een beet van de bedwants veroorzaakt hevige jeuk. De beestjes houden zich overdag dikwijls schuil in donkere plaatsen, zoals de hoeken van een bedframe.

De gevangenis neemt nu een hele reeks maatregelen om de verspreiding van de bedwantsen te voorkomen. Wasgoed mag het gebouw niet meer uit, externe diensten mogen het gebouw niet meer binnen. De groepsactiviteiten zijn voorlopig ook geschrapt en bezoekers mogen enkel onder toezicht binnen.

Vanaf donderdag worden alle cellen stuk voor stuk gedesinfecteerd. Op 12 augustus gebeurt dat nog eens. De cellen worden daarbij opgewarmd 24 uur lang opgewarmd tot 54 graden Celsius om de beestjes te doen sterven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?