| De Cimex lectularius of bedwants is een insect dat nog geen centimeter groot is .

Student ontdekt bedwantsen op UCL-campus in Sint-Lambrechts-Woluwe

KVDP
© BRUZZ
17/11/2023

De Université Catholique de Louvain (UCL) heeft vrijdagochtend een verdelgingsfirma laten afzakken naar de campus in Sint-Lambrechts-Woluwe. Daar had een student bedwantsen ontdekt in een klaslokaal. "Gelukkig is het geen groot probleem, maar geen universiteit wil die beestjes op de campus."

Dat schrijft VRT NWS en bevestigt de woordvoerster van de UCL aan BRUZZ. Een student had het piepkleine insect ontdekt in een lokaal, maakte er beelden van, en nam contact op met de universiteit. "We hebben meteen een gespecialiseerde verdelgingsfirma ingeschakeld. Die is vanochtend naar de campus gekomen. We wachten nog op het officiële rapport voor we een goed zicht hebben op de werkelijke omvang van het probleem," zegt UCL-woordvoerster Dominique Hoebeke aan BRUZZ.

Voorlopig blijven twee klaslokalen dicht. Het gaat om het lokaal waar de student de bedwants had gevonden; een tweede lokaal ging preventief dicht. "Het gaat om kleine lokalen die zelden gebruikt worden om les in te geven. Studenten gaan er wel naartoe met hun laptop om er te studeren," aldus Hoebeke.

'Geen plaag'

Voorlopig lijkt de impact van de bedwants op de UCL beperkt voor studenten en docenten. "Gelukkig is het geen groot probleem, maar geen universiteit wil die beestjes op de campus," zegt de woordvoerster nog. "We willen vermijden dat het erger wordt en hebben als universiteit meteen maatregelen genomen. Maar we zijn er zeker van dat het geen plaag is."

Hoe de bedwants op de UCL-campus beland is, is voorlopig onduidelijk. Wel kampt Parijs al een tijdje met een ware bedwantsenplaag. Daar zijn Brusselse instanties waakzaam voor. Een Brusselse daklozenorganisatie waarschuwde twee jaar geleden al voor de opkomst van de bedwants en Samusocial kampte in het verleden al met een grote plaag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni