Misnoegde MIVB-reizigers gaan betogen tegen 'prijsverhoging'

© PhotoNews

Op 19 januari vindt een betoging plaats vanop de Simon Bolivarlaan. De betoging is gericht tegen de 'prijsverhoging' bij de MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij gaat de prijs van papieren tickets met vijftig cent verhogen.

Dit voorjaar moet contactloos betalen mogelijk worden op het hele MIVB-net. Tegelijkertijd zal de MIVB de prijs van papieren tickets met vijftig cent verhogen. Met de prijsverhoging voor papieren tickets hoopt de MIVB dat reizigers vooral contactloos zullen betalen.

"Het blijft dus mogelijk om een enkele reis te kopen voor 2,1 euro, als je contactloos betaalt", klonk het vorige maand nog bij de MIVB. Toch wekt de beperkte prijsverhoging verontwaardiging op bij een aantal Brusselaars.

Op 19 januari willen zij betogen. De betoging vertrekt om 13 uur vanop de Simon Bolivarlaan. Een petitie tegen de prijsverhoging werd amper honderd keer ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?