Misnoegde MIVB-reizigers gaan betogen tegen 'prijsverhoging'

© PhotoNews

Op 19 januari vindt een betoging plaats vanop de Simon Bolivarlaan. De betoging is gericht tegen de 'prijsverhoging' bij de MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij gaat de prijs van papieren tickets met vijftig cent verhogen.

Dit voorjaar moet contactloos betalen mogelijk worden op het hele MIVB-net. Tegelijkertijd zal de MIVB de prijs van papieren tickets met vijftig cent verhogen. Met de prijsverhoging voor papieren tickets hoopt de MIVB dat reizigers vooral contactloos zullen betalen.

"Het blijft dus mogelijk om een enkele reis te kopen voor 2,1 euro, als je contactloos betaalt", klonk het vorige maand nog bij de MIVB. Toch wekt de beperkte prijsverhoging verontwaardiging op bij een aantal Brusselaars.

Op 19 januari willen zij betogen. De betoging vertrekt om 13 uur vanop de Simon Bolivarlaan. Een petitie tegen de prijsverhoging werd amper honderd keer ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?