MIVB staat voor forse besparingen

© STIBMIVB

De MIVB moet dit jaar en in 2015 de broeksriem aanhalen. In 2015 wordt er 37 miljoen uit het investeringsbudget weggesneden, wat mogelijk gevolgen heeft voor de invoering van de automatische metro.

De cijfers staan te lezen in De Tijd en L'Echo en worden bevestigd door het kabinet van mobiliteitsminister Pascal Smet.

Voor 2014 gaat het om 5 miljoen euro die door Beliris, de federale investeringspot voor Brussel, niet aan de MIVB zullen worden uitgekeerd. De MIVB zal zelf die besparing opvangen door te snoeien in de uitgaven.

In 2015  schrapt de Brusselse regering ten eerste 3,81 miljoen uit de werkingsmiddelen. Daarnaast verdwijnt er 37 miljoen uit het investeringsbudget. Dat kan gevolgen hebben voor de invoering van Pulsar, de automatische metro op lijnen 1 en 5. Die zou mogelijk vertraging oplopen. De eerste fase van de automatisering van de metro is voorzien voor 2019.

De besparingen liggen dinsdagnamiddag op tafel bij de Raad van Bestuur. Die buigt zich dan ook over de voorgestelde tariefverhogingen die maandag bekend raakten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?