Vertraging voor automatische metro

De eerste automatische metro’s zullen pas hun intrede doen op het MIVB-net eind 2020, dik twee jaar later dan gepland. De MIVB haalt vertraging met de aanbesteding aan als oorzaak.

De MIVB werkt al een tijd aan de automatisering van de lijnen 1 en 5. Die moet het mogelijk maken om de frequentie op de lijnen gevoelig op te drijven, tot een metro om de anderhalve minuut op het gemeenschappelijke deel.

Oorspronkelijk was dat project al gepland voor 2018. Maar bij de lancering van de lastenboeken bleek dat pas eind 2020 de eerste automatische metro’s hun intrede zullen doen op het net. Vanaf dan zal er gewerkt worden met een mengeling van automatische en klassieke stellen. Tegen 2023 moet de volledig automatische metro dan een feit zijn, met de beoogde interval van anderhalve minuut.

Als oorzaak van de vertraging wijst de MIVB op de erg complexe lastenboeken, die voor de aanbesteding moesten opgesteld worden. Niet alleen moeten er nieuwe stellen worden aangekocht, ook de signalisatie moet volledig vernieuwd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?