MIVB versterkt haar aanbod vanaf 11 mei

© PhotoNews

Naar aanleiding van de heropening van de winkels zal de MIVB het transportaanbod vanaf 11 mei verhogen, kondigde het vrijdag in een persbericht aan. In de loop van de week zal de MIVB dus 90 procent van het vroegere aanbod voor de metro terug invoeren en 85 procent voor de rest van het vervoer. In het weekend zullen de transportmiddelen terug aan hun originele dienstregeling circuleren. De vervoersmaatschappij hoopt op een volledig herstel vanaf 18 mei.

De MIVB keert terug naar de gebruikelijke organisatie van haar net bestaande uit een ochtendspits en avondspits, wat niet het geval was tijdens de afzonderingsperiode. Tussen 11 en 17 mei worden de frequenties versterkt op alle lijnen.

De Brusselse openbare vervoersmaatschappij herinnert de reizigers eraan dat het dragen van een masker verplicht is en vraagt dat de sociale afstanden worden gerespecteerd.

Afgelopen maandag werd een lichte toename van het aantal auto's geconstateerd, maar de bezettingsgraad van de metro was slechts 17 procent van de normale bezetting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?