Mobiele snelheidscontroles in politiezone Brussel Noord meer dan verdubbeld

© PhotoNews
| Snelheidscontrole

Het aantal snelheidscontroles door mobiele radarploegen in de politiezone Brussel Noord is meer dan verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. In de periode januari 2020-mei 2020 zijn er 492 dergelijke controles uitgevoerd, terwijl er in dezelfde periode in 2019 201 controles waren. Dat meldt de politiezone maandag. Die stelde vast dat tijdens de lockdown beduidend meer snelheidsovertredingen begaan werden.

De coronacrisis heeft een zekere heroriëntering van het politiewerk met zich mee gebracht, omdat de politie Brussel Noord covid-patrouilles moest inzetten om toe te zien op de naleving van de corona-maatregelen, maar dat heeft de politiezone niet verhinderd om ook de strijd tegen de snelheidsduivels voort te zetten.

"Onaangepaste snelheden op onze wegen zijn onaanvaardbaar, en dat is tijdens de coronacrisis niet anders," zegt hoofdcommissaris Frédéric Dauphin, korpschef van de lokale politie van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node.

"Ondanks de coronacrisis bleven wij dan ook verkeerscontroles uitvoeren, waaronder de mobiele radarcontroles. Zo werden er tussen maart en mei meer radarcontroles georganiseerd dan in januari en februari van dit jaar. Het aantal georganiseerde radarcontroles is tijdens de maand mei (1-17 mei) gestegen met gemiddeld 5 operaties per dag in plaats van 3 per dag zoals de afgelopen maanden het geval was."

17 procent rijdt te snel

Sinds het begin van de lockdown op 18 maart voerde de politie Brussel Noord 237 radarcontroles uit, waarbij ze 42.774 voertuigen controleerde. 7.504 van die voertuigen bleken te snel te rijden, wat overeenkomt met 17,5 procent van de bestuurders.

"In de periode januari-februari ging het om 12,5 procent," aldus de korpschef. "Hieruit kunnen we constateren dat er tijdens de covid-periode proportioneel meer bestuurders snelheidsovertredingen begingen dan in de eerste twee maanden van het jaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?