ZOOM verplegers BRUZZ 1625

| Archiefbeeld

Mobiele verpleegkundigen snellen rusthuizen ter hulp

HD
© BRUZZ
18/04/2020

Naast een intense screening campagne op het coronavirus en bijkomend beschermingsmateriaal heeft het Brussels Gewest mobiele teams met verpleegkundigen en verzorgers opgericht om rusthuizen in nood te ondersteunen. Een eerste mobiel team met 3 verpleegkundigen werd dit weekend naar een rust- en verzorgingstehuis gestuurd.

Een rigoureuze testcampagne op het Covid 19-virus was reeds van start gegaan dankzij ondersteuning van Artsen Zonder Grenzen, de Fédération des Maisons Médicales, arbeidsgeneeskundige diensten en een vrijwilligersteam van huisartsen van de Brusselse Huisartsenvereniging.

Ook het leger had reeds teams voorzien voor rusthuizen met een ernstig personeeltekort. Na een eerste interventie in Jette zijn er nog twee teams van het leger actief. Ter aanvulling en om de zorg te waarborgen heeft het Gewest besloten om bijkomende mobiele teams met verpleegkundigen en verzorgers op te richten om in te grijpen waar nodig.

Dagelijkse evaluatie

De teams staan onder leiding van een gewestelijke hoofdverpleger en dit weekend wordt reeds een eerste team met drie verpleegkundigen naar een rusthuis gestuurd.

Iriscare, het overkoepelend gewestelijk orgaan heeft sinds het begin van de epidemie dagelijks contact met de directie van elk rusthuis in Brussel. Zo wordt de situatie dagelijks geëvalueerd en kan er worden ingespeeld op elke nood aan ondersteuning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brusselse woonzorgcentra , woonzorgcentra , Brusselse rusthuizen , Rusthuis , iriscare , Alain Maron , besmetting coronavirus , corona testen , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni