OCMW Jette in de Wemmelsesteenweg.

Zeventien overlijdens in rusthuis van OCMW Jette

TDN
© BRUZZ
09/04/2020

Het rusthuis van het OCMW in Jette betreurde de voorbije maand zeventien overlijdens, die meer dan waarschijnlijk te wijten zijn aan het coronavirus. Burgmeester Hervé Doyen (CDH) maakt zich ook zorgen om de negen andere woonzorgcentra op zijn grondgebied.

In twee op de drie Brusselse rusthuizen is het coronavirus ondertussen uitgebroken. Er zijn 155 rusthuisbewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Van nog eens 201 overlijdens wordt sterk vermoed dat zij ook besmet waren. In totaal tellen die twee op voor 356 sterfgevallen.

Daarvan zijn er 17 geregistreerd in het rusthuis Iris, dat beheerd wordt door het OCMW van Jette. "Het is een loodzware vaststelling, maar er zijn heel veel echt oude mensen in dat woonzorgcentrum. Allemaal ouder dan 80 jaar", zegt burgemeester Doyen in de krant La Capitale. "Ook in andere rusthuizen is de situatie onrustwekkend."

Hulp van legereenheid

Het Iriscentrum op de Wemmelsesteenweg werd aangeduid als een van de 12 prioritaire centra die deze week al beginnen met het screenen van hun bewoners en personeel. De tests werden dinsdag afgenomen, maar de resultaten zijn nog niet bekend. Doyen maakt zich ook zorgen om de andere negen rusthuizen in Jette.

Een van die negen riep woensdag de hulp van het leger in om het onderbemande zorgpersoneel te ondersteunen. In dat privérusthuis Archambeau stierven al zeven ouderen aan Covid-19.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Samenleving , Iriscentrum , ocmw jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni