Al 3.000 tests afgenomen in Brusselse rusthuizen

© Belga
17/04/2020

In de Brusselse rusthuizen zijn al 3.000 tests uitgevoerd op bewoners en personeelsleden. Dat zegt Brussels minister Alain Maron (Ecolo), die binnen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommmissie bevoegd is voor Volksgezondheid. De komende weken volgen er nog duizenden testen, tegen eind deze maand zouden alle 139 Brusselse rusthuizen getest moeten zijn.

De MR, die in Brussel in de oppositie zit, wees vrijdag op de cijfers van Sciensano, het onderzoekscentrum voor volksgezondheid. Volgens die cijfers zijn er sinds 10 april al iets meer dan 14.000 tests uitgevoerd in de rusthuizen waarvan de resultaten bekend zijn. Voor Brussel zou het maar gaan om 364 tests.

Volgens Brussels minister Maron zijn er wel degelijk al zowat 3.000 tests uitgevoerd in 25 rusthuizen in Brussel, maar is het nog even wachten op de resultaten. Eind vorige week waren ruim 2.000 tests aangekomen in 12 rusthuizen. Deze week zullen er in totaal 4.854 tests verstuurd zijn naar nog eens 31 rusthuizen. Volgende week krijgen nog eens 55 rusthuizen en 6 instellingen voor personen met een handicap in totaal 9.653 tests.

Voor het einde van de maand moeten alle 139 rusthuizen en vijftig anderen instellingen getest zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , coronacrisis , testkits , Brusselse woonzorgcentra

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni