Moeder in Molenbeek niet opgezet met mondmaskerplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar

© Google
| Gemeenteschool 16 in Schaarbeek

Sinds eind januari geldt de mondmaskerplicht in de gemeentelijke scholen van Molenbeek ook voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Niet iedereen is daarmee opgezet, maar de maatregel is volgens het gemeentebestuur nodig om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Kinderen van zes tot twaalf jaar oud moeten bij de naschoolse opvang van de gemeentelijke scholen in Molenbeek ook een mondmasker dragen. Die regel is echter nooit vanuit hogere instanties afgekondigd. De gemeente Molenbeek voerde het in op eigen initiatief. "Om de verdere verspreiding van het virus in te dijken," klinkt het.

Maar niet iedereen is daarmee opgezet. "Mijn kind wil niet meer naar school," reageert de moeder van een achtjarig kind in La Capitale, die ook al minister Caroline Désir (PS), bevoegd voor het Franstalig onderwijs, daarop aansprak. "Die mondmaskerplicht is ongegrond en zou per direct afgeschaft moeten worden voor kinderen onder de twaalf jaar," zegt ze.

Intussen worden op het kabinet van burgemeester Catherine Moureaux (PS) de gemoederen bedaard. "We gaan de maatregel tegen het eind van de week opnieuw evalueren, en indien nodig aanpassen," klinkt het daar. "De maatregel geldt enkel buiten de schooluren, tijdens de naschoolse opvang. De maatregelen die we daar treffen hebben geen invloed op het schoolreglement."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?