Molenbeek verhoogt boete tot 350 euro voor vuurwerk afsteken

© Roan Van Eyck / BRUZZ

Rotjes, Bengaals vuur en alle andere soorten vuurwerk zijn heel het jaar verboden in Molenbeek. Enkele dagen voor oudejaarsavond liet de Molenbeekse gemeenteraad de boetes verhogen naar 350 euro. "Dat is maar een klein onderdeel van ons veiligheidsplan."

In Molenbeek is het heel het jaar door verboden om vuurwerk af te schieten. Wie zich niet aan dat verbod hield, riskeerde een boete van 140 euro. Dat bedrag werd woensdag, minder dan een week voor oudejaarsavond, opgetrokken door de Molenbeekse gemeenteraad naar 350 euro.

Dat schrijf La Dernière Heure en bevestigt de woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS) aan BRUZZ. "Die boetes gelden trouwens heel het jaar. We hopen dat ze een ontradend effect zullen hebben", aldus Rachid Barghouti, de woordvoerder van Moureaux. Volgens de Molenbeekse oppositie zal deze maatregel weinig effect hebben, omdat vuurwerk toch verkocht wordt door handelaars in de gemeente.

'Niet echt nultolerantie'

"Het is niet door het politiereglement te wijzigen, dat we ieders veiligheid op oudejaarsavond gaan garanderen", zegt Barghouti. "Deze maatregel tegen vuurwerk is slechts een klein onderdeel van ons veiligheidsplan voor oudejaarsavond."

Toch vraagt de burgemeester van Molenbeek de politie om extra waakzaam te zijn voor vuurwerk op 31 december. Barghouti: "Het wordt niet echt nultolerantie, maar als de politie vaststelt dat vuurwerk misbruikt wordt, zal ze verbaliseren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?