| De uitbater van kledingzaak Dress Up heeft een Omniumverzekering afgesloten als voorbereiding op oudejaarsavond

Molenbeekse handelaars over oudejaarsavond: ‘We houden ons hart vast’

SG
© BRUZZ
17/12/2019

Na de rellen in Molenbeek op oudejaarsavond anno 2018 heeft Catherine Moureaux (PS) nu een vreedzame overgang naar het nieuwe jaar verzekerd. Maar de lokale winkeluitbaters in de buurt van het metrostation Zwarte Vijvers slapen niet op beide oren. “Versterkte beglazing, een alarm en een veiligheidscamera: meer kunnen we niet doen.”

Oudejaarsavond verliep de voorbije jaren woelig in Molenbeek. Bij het inluiden van 2019 staken relschoppers er auto’s in brand en roofden verscheidene winkels leeg in de buurt van het metrostation Zwarte Vijvers. De gemeente gaf zelf al eerder aan een waterdicht plan te hebben om nog zo een fiasco te vermijden. Toch zetten de lokale handelaars zich schrap.

“Er is niet veel dat we kunnen doen,” zegt Jliloui Abdelkader, uitbater van 'Paris Mode' aan BRUZZ. “Misschien eventueel pantserglas installeren, maar dat kost een forse duit. We rekenen op de gemeente, maar we houden ons hart vast.”

“Wij hebben met de gemeente besproken wat we kunnen doen”, klinkt het bij de uitbater van schoenenwinkel 'Santana'. “Maar onze winkel liep vorig jaar geen schade op. Dat komt door het ijzeren luik dat we voor ons glas hebben wanneer de winkel sluit. De winkel wat verderop is ons komen vragen van welk merk het luik is, waarschijnlijk om het zelf te kunnen plaatsen.”

Omniumverzekering

Ali Chaudhry, uitbater van 'Dress Up', heeft dan weer een omniumverzekering afgesloten: “Dat was een tip van de burgemeester Moureaux, zij is een goede kennis van mijn vrouw.”

De apotheek 'Lambrechts' aan Zwarte Vijvers tenslotte, die vorig jaar compleet vernield werd, (de schade werd geschat op zo een 30.000 euro) neemt geen extra maatregelen. “Versterkte beglazing, een alarm en een veiligheidscamera: meer kunnen we niet doen", zegt de eigenares. "We hopen dat de burgemeester dit keer woord houdt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , veiligheidsmaatregelen , handelaars , Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni