Molenbeek vraagt toelating tijdelijke slachtvloer aan Gewest

© Photonews

Het gemeentebestuur van Molenbeek heeft een vergunning voor een tijdelijke slachtvloer gevraagd voor het Offerfeest in augustus. Nochtans is meerderheidspartij MR tegen onverdoofd slachten. "Het Gewest moet haar verantwoordelijkheid nemen", vindt MR-schepen Françoise Schepmans.

Naast de toelating om deze zomer een tijdelijke slachtvloer in te richten in Molenbeek, vraagt de gemeente Molenbeek het Gewest ook om financiële steun voor die slachtvloer. Dat bevestigt Rachid Barghouti, de woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

"In onze gemeente is de vraag enorm", zegt Barghouti aan BRUZZ. "Als het Gewest zelf geen tijdelijke slachtvoeren inricht, moeten wij dat doen." De financiële steun voor een slachtvloer is volgens het gemeentebestuur belangrijk voor de opleiding van slachters.

'MR tegen onverdoofd slachten'

Meerderheidspartij MR verzette zich niet tegen de aanvraag voor een tijdelijke slachtvloer, alhoewel de partij tegen onverdoofd slachten is. "Ik was niet aanwezig op het college waarbij die beslissing werd genomen", verklaart schepen Françoise Schepmans (MR). "Maar ze was natuurlijk wel op de hoogte van de agenda van dat college", relativeert Barghouti.

"De MR is tegen onverdoofd slachten", herhaalt Schepmans, "maar vandaag laat het Gewest dat nog toe. Het Gewest moet haar verantwoordelijkheid nemen." Schepmans hoopt dat een milieuvergunning met strenge voorwaarden wordt afgeleverd. "Mijn eerste bekommernis is overlast voorkomen. Men mag ook niet thuis beginnen te slachten", aldus de eerste schepen.

De woordvoerder van minister-president Rudi Vervoort (PS) bevestigt dat de regering de aanvraag van de gemeente Molenbeek heeft ontvangen. "Dit wordt nu geanalyseerd en binnenkort is er overleg met Molenbeek", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?