| Het speelpleintje op de hoek aan de Vier-Windenstraat en de Jean-Baptiste Decockstraat in Sint-Jans-Molenbeek

Molenbeek zet in op renovatie speelpleinen

EDB
© BRUZZ
18/06/2019

Molenbeeks schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (SP.A) wil werk maken van de speelpleinen in zijn gemeente. In eerste instantie wil hij bestaande pleinen renoveren, nadien wil hij ook op zoek naar nieuwe speelpleinen. “We hebben een erg jonge bevolking en niet genoeg ruimte voor hen.”

“Ik heb me in het verleden al meermaals beklaagd over de deplorabele staat waarin veel speelpleinen in Sint-Jans-Molenbeek zich bevinden,” vertelt Van Damme aan La Capitale. “En dat terwijl we een erg jonge bevolking hebben.”

Dus nam Van Damme de beslissing om in eerste instantie de speelpleinen van zijn gemeente te renoveren. Zo liet hij de basketbalmand op het speelpleintje op de hoek aan de Vier-Windenstraat en de Jean-Baptiste Decockstraat alvast herstellen.

De volgende plannen bestaan uit het herstellen van de speeltuigen aan het park aan Zwarte Vijvers en die van de Pierronruimte. Vanaf volgend jaar wil de schepen opnieuw speeltuigen laten plaatsen in het Howaertpark. Het Sint-Remiplein mag zich ook verwachten aan enkele renovaties.

“Dit jaar focus ik me op het herstel van de speelpleinen,” aldus Van Damme. “Nadien is het de bedoeling om ook op zoek te gaan naar nieuwe speelruimtes voor de verschillende wijken in Molenbeek.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , speelplein , Jef Van Damme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni