Molenbeekse moskee ontvangt dreigbrief ondertekend met 'Christelijke staat'

De Molenbeekse moskee Attadamoune heeft maandag een brief ontvangen met doodsbedreigingen aan de moslimgemeenschap en ondertekend door 'L'Etat chrétien', of 'Christelijke staat'.

Dat bevestigt Jamal Habbachich, de voorzitter van de raad van moskeeën van Sint-Jans-Molenbeek aan FM Brussel.

Jamal Habbachich diende maandagavond een klacht in nadat hij een envelop in de brievenbus had gevonden van moskee Attadamoune in de Zwarte Vijversstraat. "Tussen de post ontdekte ik een blanco envelop. Daarin zat een brief met een doodsbedreiging: we zullen jullie als varkens de keel doorsnijden en jullie zielen bekeren".

De voorzitter belde daarop naar een aantal vrienden en vernam zo dat twee andere moskee's dezelfde dreigbrief hadden ontvangen. Het gaat om de Turkse moskee Mevlana in de Ribaucourtstraat en de Anwars Chababs moskee in de Potaerdegatstraat.

Rond half zeven maandagavond heeft de voorzitter een klacht ingediend bij de politie. "Omdat de bedreigingen zo serieus zijn willen we graag te weten komen of de bedreiging echt afkomstig is van christenen of van 'grappenmakers'. 

Verder roept de Jamal Habbachich de moskeeën op om waakzaam te zijn en de deuren gesloten te houden. "Voorheen stonden de deuren altijd open, maar helaas dwingt deze tijd ons om voorzichtig te zijn".

Verder benadrukt de voorzitter nog dat even gechoqueerd is door de aanslagen in Parijs als elke andere persoon en roept hij op tot saamhorigheid tussen de verschillende culturele en religieuze gemeenschappen. 

 

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?