Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe

| Politiezone Montgomery

Molotovcocktails gegooid naar gebouw hondenbrigade politiezone Montgomery

© Belga - BRUZZ
02/03/2022

Er zijn woensdagochtend rond 5.30 uur molotovcocktails gegooid naar de hondenbrigade van de politiezone Montgomery in de Andromedalaan in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat bevestigt korpschef Michaël Jonniaux van de zone aan persagentschap Belga na een bericht van Sudinfo. Verschillende voertuigen en gebouwen liepen schade op. Er vielen geen gewonden, ook niet bij de dieren.

Ook aan onze redactie bevestigt de politiezone het bericht. "Drie voertuigen zijn ernstig beschadigd", vertelt Jonniaux. "We hebben ook aanzienlijke schade aan het gebouw, waardoor het enige tijd onbruikbaar zal zijn." Er is een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van het incident.

"We hebben het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse gestuurd, net als een branddeskundige", zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. "Voorlopig konden nog geen verdachten geïdentificeerd worden."

Bij Sudpresse legde Olivier Maingain, burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, het verband met een politiecontrole en arrestatie dinsdagavond, naar aanleiding van de diefstal van een smartphone. Volgens de burgemeester was de brandstichting mogelijks een wraakactie. "Daarover hebben we nog geen concrete informatie maar dat wordt zeker onderzocht", aldus de parketwoordvoerster."

Naar een ander politiekantoor, in de zone Brussel-West, werden maandagavond ook molotovcocktails gegooid. Het gaat om het centrale politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek in de Briefdragerstraat. Ook daar is een onderzoek bezig om de daders te vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , Montgomery , politie Montgomery , hondenbrigade , molotovcocktail

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni