'Most Wanted-crimineel opgepakt in Albanië'

© Federale Politie

Safet Rustemi, die sinds deze zomer op de Belgische 'Most Wanted'-lijst staat, is opgepakt in het Albanese Tirana. Dat hebben gerechtelijke bronnen aan Het Nieuwsblad gemeld. Rustemi moet in ons land nog een gevangenisstraf van in totaal 22 jaar uitzitten, maar de Dienst Vreemdelingenzaken wees de crimineel vorig jaar uit.

Rustemi wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste misdadigers in Europa. Zijn familie heeft in Albanië verschillende moorden op haar kerfstok. Rustemi zelf probeerde de Brusselse prostitutiesector te veroveren met het nodige geweld.

Vorig jaar werd hij tot 9 jaar cel veroordeeld, en dit jaar kreeg hij nog eens 8 en 5 jaar cel. In juni 2017 werd hij echter na het betalen van een borgsom het land uitgezet, omdat hij illegaal in het land was.
Het nieuws daarover raakte afgelopen zomer bekend, en zorgde voor hevige discussies tussen onder meer de Dienst Vreemdelingenzaken en de FOD Justitie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?