1597 dudenpark

Most Wanted-moordenaar uit Dudenpark geplukt

© Belga - BRUZZ
19/06/2019

Speurders van het gespecialiseerde FAST-team van de federale politie hebben dinsdag een voortvluchtige gevat die op de Belgische Most Wanted-lijst stond. Ze arresteerden Grzegorz ­Janowicz (29), die tot 18 jaar cel veroordeeld werd voor doodslag, toen die zijn hond uitliet in het ­Dudenpark in Vorst. De man werd al twintig maanden gezocht. Dat meldt Het Nieuwsblad woensdag.

Dankzij de tips die het team had binnengekregen, wisten ze dat de voortvluchtige vaak met zijn hond ging wandelen in het Dudenpark. Afgelopen dinsdag merkten de speurders hem daar op en volgden hem discreet. Toen hij zich op een bankje zette en een blikje bier opende, werd hij gevat. Compleet verrast, bood de man geen weerstand, schrijft het Nieuwsblad.

Inmiddels werd Janowicz opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis, waar hij een gevangenisstraf van achttien jaar moet uitzitten. Hij werd in oktober 2017 in beroep veroordeeld voor de moord op zijn landgenoot Dawid Motulewicz.

Janowicz is de elfde voortvluchtige op de Most Wanted-lijst die kon worden gearresteerd sinds de opstart van de lijst, goed twee jaar geleden. Op dit moment worden nog negentien voort­vluchtige veroordeelden gezocht.

"Sinds 3 juni is de wet veranderd en mogen wij bijzondere opsporingsmethoden gebruiken, zoals telefoontaps. Dat zal het aantal ­arrestaties hopelijk doen toenemen", zegt commissaris Martin Van Steenbrugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , Justitie , most wanted , Dudenpark , hond , moordenaar , FAST-team

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni