Museum ‘De Kat’ opent pas in 2023

'De Kat' van Philippe Geluck krijgt na lang palaveren eindelijk zijn eigen museum.

In 2023 moet aan het Koningsplein het nieuwe museum voor stripfiguur ‘De Kat’ van tekenaar Philippe Geluck opengaan. Maar het project zal niet uitsluitend gewijd worden aan de bekendste creatuur van de Brusselaar. Er zal ook aandacht besteed worden aan de geschiedenis van het dier op zich en de evolutie van cartoons doorheen de tijd.

Philippe Geluck zet zelf zijn schouders onder de toekomstige tentoonstellingsruimte die de naam ‘Chat Cartoon Museum’ kreeg. Die wordt ondergebracht in een van de zeldzame niet-geklasseerde gebouwen op het Koningsplein, tussen het Huis van het Gewest en een afdeling van het kunstencentrum Bozar. Dat meldt de RTBF.

Het pand zal zo’n 4000 vierkante meter beslaan en onderverdeeld worden in drie aparte afdelingen. Het eerste deel zal volledig in het teken staan van ‘de Kat’, maar in de andere ruimtes wordt ingezet op het belang van het dier in de geschiedenis en de evolutie van cartoons doorheen de tijd. Als alles volgens plan verloopt, dan moet het ‘Chat Cartoon Museum’ de deuren openen in 2023.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?