Simulatiebeeld van het nieuwe museum, dat tegen het BIP moet verrijzen.

Nu ook petities vóór opening cartoonmuseum Le Chat

ADD
© BRUZZ
04/05/2021

In 2024 zou een nieuw museum het daglicht moeten zien. Een cartoonmuseum van Le Chat, de iconische kat van cartoonist Philippe Geluck. Maar de bouw ervan zorgt voor heel wat wrevel in de Brusselse kunstwereld.

De bouw van het nieuwe museum van ‘Le Chat’, de cartoon bedacht door Philippe Geluck, stuit op protest. Twee Brusselse artiesten hebben een petitie gelanceerd tegen het project. De petitie, een open brief aan minister-president Rudi Vervoort, heeft al meer dan vijfduizend handtekeningen.

Nu verschijnen ook petities die in het voordeel van een cartoonmuseum voor 'Le Chat' pleiten. Cultuurliefhebbers Bruno Vilain en Philippe Dubois, beiden fan van Geluck, hebben allebei zo'n petitie uit de grond gestampt. "Wij willen onze Belgische artiest Philippe Geluck steunen. Daarom hebben wij nu petities vóór de opening van het museum gelanceerd."

Die blijken erg populair. De twee petities die voor de opening van een cartoonmuseum pleiten, hebben 7.600 en 1.100 handtekeningen verzameld. "We zijn van plan om de krachten te bundelen, en daar één petitie van te maken", klinkt het bij de initiatiefnemers.

BECI en MR

Ook werkgeversorganisatie Brussels Enterprises Commerce & Industry (BECI) spreekt dinsdag in een persbericht haar steun uit voor de komst van het nieuwe cartoonmuseum Le Chat."Het stemt ons uiterst positief om vast te stellen dat in tijden van de Covid-crisis en povere perspectieven er toch nog innovatieve projecten groen licht krijgen van de Brusselse regering. De bouw van het nieuwe Cartoonmuseum Le Chat op een bijzonder strategische en historische locatie kan ongetwijfeld een nieuwe blikvanger worden voor het cultureel en toeristisch aanbod van de stad", zegt Olivier Willocx, CEO van BECI.

Naast BECI heeft ook de Brusselse MR zijn steun betuigd aan het project, maar het heeft ook "de exclusieve controle van Rudi Vervoort over museale projecten in Brussel" aan de kaak gesteld. "Het karakter van de Kat is bijzonder intergenerationeel, verenigend en in staat om alle Brusselaars, Belgen en buitenlandse bezoekers te verenigen rond een nieuw groot museaal project", klinkt het bij de Franstalige liberalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni