Haren Keelbeeksite protest tegen bouw gevangenis

N-VA: 'Gevangenis van Haren is broodnodig'

KVDP
© BRUZZ
25/03/2019

De bouw van de gevangenis van Haren moet onverkort doorgaan. Dat zegt de Brusselse N-VA. "Ons land kent een gigantisch tekort aan cellen. De gevangenis van Haren is dan ook broodnodig", zegt lijsttrekker voor de Kamer Elias Kartout.

De Brusselse N-VA reageert zo op de recente uitspraken van de burgemeester van Vorst, Stéphane Roberti (Ecolo). Die hoopt dat de volgende federale regering de bouw van de gevangenis van Haren nog kan tegenhouden.

"Compleet onverantwoord", klinkt het bij N-VA. "Wie de bouw van extra gevangenissen tegenhoudt, zorgt voor de instandhouding van de onmenselijke behandeling in de huidige gevangenissen", zegt Elias Kartout, N-VA-lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen.

'Failed state'

“Ons land kent een gigantisch tekort aan cellen. De gevangenis van Haren is dan ook broodnodig,” aldus Kartout. Volgens N-VA zorgt de overbevolking in de gevangenissen voor een gevoel van straffeloosheid als gevolg van niet-uitgevoerde straffen. "Als we niet meer in staat zijn om gevaarlijke individuen op te sluiten, dan zijn we niet meer of minder dan een failed state."

Roberti pleit voor een debat over het gevangeniswezen. "Maar dat neemt niet weg dat er extra gevangenissen moeten worden bijgebouwd", klinkt het nog bij N-VA. "Voldoende cellen en professionele opvolging zijn twee noodzakelijke voorwaarden voor een succesvol strafuitvoeringsbeleid. De gevangenis van Haren is daarin essentieel."

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Samenleving, Nieuwe gevangenis Haren, Gevangenis Haren, N-VA, Elias Kartout

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni