Na de piek: testen voor je terug aan het werk kan

© PhotoNews

Open Vld-minister Philippe De Backer, die een coronataskforce leidt, is niet van plan alle Belgen te testen. Wel denkt hij eraan om, nadat de piek in ons land bereikt is, de mensen te laten testen die het werk gaan hervatten. Dat zegt hij zaterdag in Le Soir. "Testen op antilichamen is nog niet volledig betrouwbaar, maar maakt het binnenkort mogelijk om de mensen te identificeren die immuniteit ontwikkeld hebben en dus weer aan de slag kunnen. Na een bloedproef duurt het nog amper vijftien minuten om het resultaat te kennen."

Alle Belgen testen is voor De Backer "onmogelijk en onnuttig". Eerder deze week werd al duidelijk dat België de testcapaciteit geleidelijk uitbreidt, van goed 2.000 tests per dag enkele dagen geleden, naar 10.000.

In de Gazet van Antwerpen zegt De Backer zaterdag dat er maandag wordt gestart met 10.000 PCR-tests, de meest betrouwbare. Dat laatste cijfer zal nog verder verhoogd worden, maar De Backer wilde in Le Soir geen precies cijfer geven. "Ik heb een cijfer in het hoofd, maar ik hou het erop dat we ons richten op 'het maximaal mogelijke'."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?